تاکید روسای شوراها برمدیریت یکپارچه شهری و معماری ایرانی اسلامی

روسای شورای های اسلامی کلانشهر های کشور در اولین همایش خود ضمن بیان دیدگاه ها و مشکلات کلان شهر ها بر لزوم ایجاد مدیریت یکپارچه شهری و نیز توجه به معماری ایرانی اسلامی در سازه های شهری تاکید کردند. 

به گزارش اداره کل روابط عمومی و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران؛ اولین  همایش روسای شوراهای اسلامی کلانشهر های کشور به میزبانی شورای اسلامی شهر تهران با حضور روسای شوراهای بیش از 20 کلان شهر برگزار شد. اقتصاد مقاومتی و بودجه آینده شهرداری ها  از جمله رویکردهای این همایش بود که روسای شوراهای کلان شهر ها نیز در این باب سخنانی را ایراد کردند.

 

 ولی الله شجاع پوریان عضو و معاونت ادار و اجرایی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بررسی مصوبات شورا توسط فرمانداری و سازمان بازرسی تاکید کرد: اعضای دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران برخی سوابق شورایی، دولتی و نمایندگی مجلس را در کارنامه خود دارند. بنابراین نمی توانیم قبول کنیم که سازمان بازرسی و یا فرمانداری  بر مصوبات نظارت داشته و یا بخواهد اعتراض کند.
وی همچنین بر تقویت بدنه شورا ها تاکید کرد و افزود: شورای اسلامی شهر تهران در این دوره به منظور تقویت بنیه کارشناسی خود در تعامل با نخبگان و دانشگاهیان جلسات گفت و گویی تخصصی را برگزار میکند.
وی همچنین با اشاره به افزایش تعداد اعضا خاطر نشان کرد: مکانیزه کردن مصوبات و راه اندزی سیستم رای گیری الکترونیکی را در دستور کار داریم.
شجاع پوریان همچنین به حضور وزرای دولت در جلسات شورا اشاره کرد و افزود: با ابتکار ریاست شورا جلسات مشترکی با دولت و مجمع نمایندگان تهران برگزرا می کنیم.
که حضور سه وزیر و معاون رییس جمهوری ماحصل این تعاملات سازنده است.

تصدی گری دولت باید کمتر شود سوابق

 

محمود دادگو رییس شورای اسلامی شهر کرج در این همایش با اشاره به اینکه ضعف عمومی در قوانین مصوب شورا وجود دارد گفت: با اتکا به قانون و مدیریت واحد شهری است که می توان به پیشبرد کارها خوشبین بود.

 

دادگو افزود: امروزه مدیریت واحد یکی از الزامات هر شهری است و هر جا که ما تعامل خوبی با نمایندگان مجلس و دولت داشته ایم کارها به خوبی پیش رفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: ما هر زمان که از دولت کمکی در جهت انجام اقدامات مدیریت شهری در خواستی را داشته ایم توجهی نشده است بنابراین باید تصمیماتی اتخاذ کنیم  تا نسبت به اجرای برنامه های مدیرت شهری خوشبین باشیم.

 

وی همچنین پیشنهاد کرد که این جلسات با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز برگزار شود.

 

دادگو یاد آور شد : کرج شهری است که بیش از همه در معرض آلودگی هوا است و باید نسبت به آن اقداماتی انجام شود.

 

وی در خاتمه افزود: تصمیمات کمیسیون ماده 100 آفت طرح های تفصیلی است و ما باید این امر را به صورت جرم تلقی کنیم. در آمد های کاذب ماده صد تنها توجیه اقتصادی دارد به طوریکه در کرج 60 درصدی در آمد ها از ماده 100 است.

 

 

قابلیت شوراها باید از خود شوراها اثبات شود/ مرکز پژوهش ها نقطه عطف شوراها خواهد بود

 

محمد کمال سرویها رییس شورای اسلامی مشهد نیز در این همایش گفت: شهر بزرگ مشکلاتش هم  بزرگ خواهد بود بنابراین ما باید تمرکزمان بر این باشد که در کنار هم بتوانیم بر مشکلات کلان شهرها فائق آییم. اگر در کنار هم باشیم سرعت عملکردمان افزایش می یابد.

 

وی ادامه داد: یکی از رویکردهایی که شوراها باید به آن توجه نشان دهند اهمیت پژوهش محوری است و اینکه برنامه ها و راهکار ها بر مبنای کارشناسی باشد از اینرو می توان گفت مرکز پژوهش های شوراها یک نقطه عطف خواهد بود.

 

وی همچنین ابراز کرد: قابلیت شوراها باید از درون خود شورا ها اثبات  شود و بلوغ شوراها باید ازدرون شوراها اتفاق بیافتد تا زمانی که این امر محقق نشود نباید انتظار داشت که دولت و مجلس نگاه متفاوتی به شورا داشته باشند.

 

سرویها در ادامه خاطر نشان کرد: نبود زائر سراهای ارزان قیمت همواره یکی از مشکلات زائران مشهد بوده بر این اصل و بر اساس تاکید مقام معظم رهبری زمین هایی در اختیار استان های کشور  قرار خواهد گرفت تا با هزینه های خودشان زائر سراهای ارزان قیمت دائر کنند.

 

عسالوند مقدم رییس شورای اسلامی شهر اهواز نیز با بیان اینکه خوزستان پایتخت نفت و دفاع مقدس کشور به شمار می رود گفت : متاسفانه وجود کارخانجات ، صنایع و نیز وقوع جنگ های متعدد در جوار این استان سبب شده مشکلات عدیده ای برای شهرهای آن به وجود آید.

 

 عسالوند مقدم در ادامه تاکید کرد: امروز ریزگردها میهمان های ناخوانده ای هستند که موجبات بروز مشکلات فراوان را برای ما به وجود آورده اند اما جدای از این امر مواد شیمیایی کارخانجات و صنایع نیز خود یکی دیگر از عوامل تهدید کننده به شمار می آیند. همانطور که می دانید نخل درخت خوزستان است و تا 100 سال می تواند مواد شیمیایی را در خود نگه دارد. این مواد با اولین گرده افشانی بر زندگی شهروندان سایه می افکنند که یکی از تهدیدهای بزرگ به شمار می روند. بر همین اساس است که بیشترین نوع سرطان در اهواز در بین مردم رایج است.

 

وی در ادامه افزود: در خوزستان هر 100 سال یک سانتی متر خاک به وجود می اید در حالی که با اولین بارندگی سال قسمت اعظمی از خاک ها شسته می شوند بنابراین باید نگاه ویژه ای به موضوعات زیست محیطی اهواز شود.

 

در مصوبات شوراها سلسله مراتب را رعایت کنیم

 

آراض ضیایی رییس شورای اسلامی شهر زنجان با تاکید  بر لزوم تحقق قانون جامع مدیریت شهری گفت: هنوز بودجه شورا در  سال 92 از سوی وزارت کشور ابلاغ نشده که این امر در بحث تعیین بودجه شورا ها یک ضعف به شمار می رود.

 

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات شوراها وجود ضعف در ساختار اداری است  به گونه ای که رییس شورا با وجود آنکه تمام وقت در اختیار شورا است با اعضای دیگر یکسان دیده می شود و این امر باید بازنگری شود.

 

ضیایی همچنین یاد آور شد: رعایت سلسله مراتب در مصوبات شورا به گونه ای که موصوبات شهر را فرماندار و موصوبات استان را شورای عالی استان ها نظارت کنند می تواند تاثیر مطلوب تری در عملکرد شوراها داشته باشد.  

 

وی در پایان خاطرشنان کرد: امیدواریم هر چه زودتر پیش نویس قانون جامع مدیریت شهری در مجلس مطرح و به تصویب برسد تا بتوانیم از مواهب آن برخوردار باشیم.

 

 

ریزگردهای نمکی مشکل بزرگ آذربایجان

 

بخشایشی نایب رییس شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان اینکه  امروزه خشک شدن دریاچه ارومیه سبب شده است ریز گردهای نمکی به وجود آید گفت: این ریزگردها هم کشاورزی و هم زندگی و حیات موجودات زنده استان های هم جوار آذربایجان را مورد تهدید قرار داده است.

 

وی ادامه داد: دریاچه ارومیه همچنان در حال خشک شدن و انقراض است و مهمترین مشکل ارومیه به شمار می رود.

 

بخشایشی همچنین افزود: جدای از بحث دریاچه ارومیه اگر بخواهیم از مشکلات ساختاری شورا سخن بگوییم باید با حضور تشریفاتی نمایندگان شورا و شهرداری ها در کمیسیون تطبیق مجلس اشاره کرد که امیدواریم این رویه بازنگری شود.

 

وی همچنین ابراز کرد: متاسفانه مالیات هایی که برای سازمان های وابسته شهرداری وضع می کنند سبب شده برخی از مدیران ممنوع الخروج شوند که به نظر می رسد این امر در شورای عالی استان ها قابل بحث و پیگیری است.

 

 بخشایشی همچنین به جلوگیری از دریافت حق انتقال شهرداری ها که یکی از درآمد های مستمر شهرداری است اشاره کرد گفت: یکی از اقدامات در راستای مدیریت یکپارچه دریافت حق انتقال ها بوده که دیوان عدالت اداری جلوی آن را گرفته به طوریکه رقم قابل توجهی از انتقال تیر های برق باید به شهرداری داده می شده اما دیوان عدالت اداری جلوی آن را گکرفته و ما خواستار رسیدگی به آن در شورای عالی استان ها را داریم.

 

اصلاح به روز  قوانین و مقررارت راه تعامل با دولت است

 

رضا میرزایی رییس شورای اسلامی شهر همدان با انتقاد از ورود سازمان بازرسی در مصوبات شورای اسلامی شهر تهران گفت: نظارت فرمانداری و یا سازمان بازرسی و همچنین نوع نظارت ها همچنان برای ما یک ابهام است ،این که آیا سازمان بازرسی می تواند بر مصوبات شورا ایراد بگیرد؟

 

وی ادامه داد : برخی از اعضای شورا با اینکه چندیدن دوره در شورا حضور دارند اما از هیچ گروه تشویقی برخورد ار نیستند در حالی که نمایندگان مجلس از این مهم بهره مند می شوند و ما خواستار آن هستیم که این امر بررسی شود.

 

میرزایی همچنین افزود: یکی از مشکلات ما و دولت این است که قوانین و ضوابط به طور روزآمد اصلاح نشده و این امر باید هر چه سریعتر رفع شود.

 

 

اتخاذ سیاست های تشویقی برای افرادی که به معماری ایرانی اسلامی توجه می کنند

 

شیروان وظیفه شناس رییس شورای اسلامی یاسوج با بیان اینکه توسعه شهر ک های صنعتی در آینده مشکل آفرین خواهد بود گفت: به گفته رییس شورای اسلامی شهر تهران بادی که از غرب به تهران می وزد مواد آلاینده شهر ک های صنعتی را با خود به داخل شهر می آورد بنابراین اگر ما نسبت به توسعه این شهر ک ها در جوار شهر های در حال توسعه توجه نکنیم به همین مشکل دچار خواهیم شد. این مراکز صنعتی خود یکی از عوامل سرایت ریز گرد ها هستند بر همین اساس صدور ضابطه مند پروانه برای این شهرک ها الزامی است.

 

وی همچنین با اشاره به عدم کفایت بودجه شورا ها افزود: توجه به معماری ایرانی و اسلامی یکی از موارد مورد تاکید رهبری بوده است بنابراین می توان با اتخاذ سیاست های تشویقی و تخفیفی سازندگان را متوجه این سبک معماری کرد.

 

صلاحیت اعضای شورا از خود شوراها صورت گیرد

 

خسرو زر افشانی رییس شورای اسلامی شهر کرمانشاه با بیان اینکه باید اصلاح را از خودمان شروع کنیم گفت: امروزه برخی اعضای شورا جایگاه خود را حقیر می شمرند و خود را در اختیار شهرداری قرار می دهند، در حالی که  شورا، شورای شهرداری نیست و جایگاه آن باید درست نگریسته شود.

 

وی ادامه داد : بررسی صلاحیت اعضا یکی از مشکلات ما است که در اختیار نمایندگان مجلس گذاشته شده در حالی که باید از طریق خود ما باشد. از دوره گذشته افرادی به شورای شهر کرمانشاه راه پیدا کرده اند که تخلفات 12 میلیاردی خود را به یک میلیارد تبدیل کرده اند و در  برنامه های ما کار شکنی می کنند آیا صلاح است این افراد در شورا باشند؟

 

وی افزود: قانون مدیریت جامع شهری وجود دارد و ما باید خودمان آن را محقق کنیم حتی اگر به انحلال شورا کشیده شود.  

 

در آمد شهرداری ها از اجحاف حق شهروندی است

 

مسعود کاظمی نایب رییس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه امروزه 80 درصد در آمد شهرداری ها از عوارض کمیسیون ماده 100 و صدور پروانه ها ی ساختمانی است گفت: تا قبل از تصویب قانون تجمیع عوارض در سال 81 و نیز مالیات ارزش افزوده سال 87 ،80 درصد درآمد شهرداری از عوارض کارخانجات و شرکت ها تامین می شد در حالی که امروزه به زیر 20 درصد رسیده است. حال آنکه  امروز  80 درصد درآمد شهرداری ها از پروانه های ساختمانی و ماده 100 است که یک اجحاف در حق شهروندان به شمار می آید.

 

مسعود کاظمی همچنین به بودجه شوراها اشاره کرد و افزود: بودجه شورا ها باید بر اساس سرانه جمعیت باشد این بودجه ای که امروز برای شوراها مصوب کردند به هیچ عنوان کفاف برنامه های پژوهشی و مطالعات را نمی دهد . وی ادامه داد: در تخصیص بودجه ها نظیر جرایم راهنمایی رانندگی ایا واقعا 60 درصد جرایم به شهرداری ها پرداخت می شود؟

 

کاظمی یاد اور شد : در سال اقتصاد مقاومتی   لزوم بودجه نویسی برای شهرداری ها یک راهکار اساسی خواهد بود.  

 

شورای شهر محور تعامل و وحدت است

 

حق دل رییس شورای اسلامی شهر شیراز با بیان این که مدیریت یکپارچه شهری در حال حاضر در شیراز انجام می گیرد گفت: امیدواریم تعامل سازنده ای با نمایندگان مجلس شکل گیرد تا رفع مشکلات شکل عملیاتی به خود گیرد.

 

 

 

شهر سازی ما به بیراهه رفته

 

جمال باقری رییس شورای اسلامی شهر ساری نیز با تاکید بر اهمیت نوع معماری و سبک شهر سازی گفت: عدم توجه به نوع معماری ایرانی اسلامی سبب شده که امروز تنها لانه زنبورهایی برای شهروندان ساخته شود که در آینده مشکلات جامعی را برای ساکنان آن پدید خواهد آورد حال آنکه توجه به معماری ایرانی اسلامی می تواند ساکنان شهر ها را متعالی کند.

 

وی افزود: امروز معماری و شهر سازی ما به بیراهه رفته و باید گفت هیچ گونه نظارتی در ابلاغیه ها وجود ندارد چرا که در گام اول وزارت راه و شهر سازی از آن پیروی نمی کند و در جایگاه خود نیست.

 

 

 

زمان ریاست شورا به دو سال بازگردد

 

مظفر میرزاد رییس شورای اسلامی شهر ایلام با بیان اینکه فرمانداری ها با مصوبات شورا سلیقه ای عمل می کنند گفت: بر طبق اصل 80 قانون اساسی فرمانداری ها باید اعتراض های خود را به شورا ارجاع دهند در حالی که سلیقه ای عمل می کنند.

 وی همچنین خواستار شد که مدت زمان ریاست شورا به همان دوسال بازگردد.

 

 

 

الگوی ایرانی اسلامی در معماری فراموش شده

 

رضا امینی رییس شورا اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه امروزه اصفهان از شهر گنبد فیروزه ای به شهر گنبد کمپوزیتی تغییر نام داده گفت: برخورد های سلیقه ای در معماری باعث شده معماری ایرانی اسلامی به فراموشی سپرده شود.

 وی همچنین بیان کرد: ساماندهی ناوگان حمل و نقل عمومی و استقلال مالی شوراها باید هر چه سریعتر محقق شود.

 

وی همچنین از استفاده الفاظ بیگانه در ادبیات مدیران به عنوان یکی از نگرانی های فرهنگی یاد کرد.

 

 

عباس ظاهری رییس شورای اسلایم شهر قزوین نیز در این همایش از توسعه شهر حول مساجد و امام زاده ها به عنوان یک اصل و توجه به معماری ایرانی اسلامی یاد کرد و گفت: پیشنهاد می شود از استان هایی که بیش از یک نماینده در شورای عالی استان ها دارند یک نفر حتما رییس شورای استان باشد.

 

 

مصوبات باید مستندات قانونی داشته باشد

 

کیومرث محمودی رییس شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه لازمه و ضمانت اجرایی مصوبات بر مستندات قانونی است گفت: زمانی که مصوبات شورا بر اساس مستندات قانونی باشد می توان گفت که هیچ نهادی نمی تواند به آن ایراد بگیرد. اگر فرمانداری هم به آن اعتراضی دارد باید بر اساس مستندات قانونی باشد بنابراین لزوم مستندات قانوین در مصوبات اجتناب ناپذیر است.

 

وی همچنین افزود: باید هر گونه عوارض خلاف قانون را از چرخه درامدی شهرداری ها حذف کرد در دوران صفویه افرادی که بدون پروانه ساخت و ساز می کردند 7 روز حبس داشتند حال آنکه ما امروز خود مشوق سازندگی بدون پروانه شده ایم.

 

 

لزوم توجه به حمل و نقل عمومی

 

عباس ال بویه رییس شورای اسلامی شهر سمنان در این همایش گفت: با افزایش قیمت های حامل انرژی روی آوردن به حمل و نقل عمومی اجتناب ناپذیر است بنابراین باید زیر ساخت های ایجاد خطوط اتوبوسرانی و مترو هر چه سریعتر فراهم شود.

 

محمد رضا بیاتی رییس شورای اسلامی شهر شهر کرد در این همایش بر لزوم در اختیار قرار گرفتن فضاهای عمومی برای شهرداری ها سخن گفت و بیان کرد: بسیاری از فضاهای عمومی بیش از 500 متر در اختیار دولت قرار می گیرد و تنها فضاهای خدماتی است که در اختیار شهرداری قرار می گیرد حال آنکه فضاهای عمومی هم جز منابع شهرداری محسوب می شود.

 

وی ادامه داد: باید اختیار همه موازین  در دست شهرداری ها باشد تا برنامه ها شکل اجرایی بگیرد.

 

سید محمد آتش زر رییس شورای اسلامی شهرقم نیز با بیان اینکه باید سیستم بلدیه قبل از انقلاب بر شهرداری های حاکم شود گفت: باید به مانند بلدیه سابق تمام اقدامات و خدمات ازناحیه شهرداری صورت گیرد.باید برق ،آب و سایر خدمات تحت مجموعه شهرداری باشد که این همان مدیریت یکپارچه شهری است.

 

وی افزود: امروزه  سازمان شهرداری ها یک مشکل بزرگ برای ما است و قانون تجمیع عوارض شوراها را بیچاره کرده است. دکتر ها،مهندسان و وکلا یک ریال هم عوارض نمی دهند.

 

آتش زر همچنین یاد آور شد : اگر دولت اختیار بسیاری از سازمان ها تنظیر بهزیستی را در اختیار شهرداری و شورا بدهد ما قطعا بهتر این سازمان ها را اداره می کنیم.

 

 چمران: سازمان بازررسی به هیچ عنوان حق دخالت در کار شوراها را ندارد

در پایان این همایش مهدی چمران رییس شورای عالی استان ها با جمع بندی سخنان روسای شورای های کلان شهر ها گفت: باید به چند نکته اشاره کرد نخست آنکه سازمان بازررسی به هیچ عنوان حق دخالت در کار شوراها را ندارد. فرمانداری هم باید طبق قانون با مصوبات شورا برخورد کند. شورا هم موظف است مصوبات خود را برای فرمانداری و شورای عالی استان ها ارسال کند.

برچسب ها

-->
طراحی و پیاده سازی: طراحی وب سایت